Lezing over menswaardig bestaan: armoede in Nederland

23-10-2018, 15:21 | Lezersnieuws |

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat dit jaar 70 jaar. Daarom organiseert het Humanistisch Verbond, afdeling NW-Veluwe, dit jaar activiteiten, die te maken hebben met het thema “Mensenrechten”. Op zondagochtend 4 november is dat een lezing in Harderwijk met als thema:  “Menswaardig bestaan, armoede in Nederland”.

Inleider: Bert Vermaas, consulent van Humanitas Noord-Veluwe.

Humanitas is onze humanistische zusterorganisatie, die zich bezig houdt met praktische ondersteuning van mensen op diverse gebieden en op basis van gelijkwaardigheid. Landelijk ondersteunen elk jaar zo’n 25.000 vrijwilligers 70.000 mensen.

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor armoede in Nederland. Aandacht voor de oorzaken, voor de gevolgen, maar ook voor mentale aspecten van armoede. Tot voor kort wisten we nog niet dat langdurige geldstress effecten heeft op je intelligentie en op je vermogen om oplossingen te verzinnen. Bert Vermaas zal ons hierover alles vertellen.

Locatie:        Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, Harderwijk

Tijdstip:        zondagochtend 4 november, 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur

Entrée:          3 euro, inclusief een consumptie

Aanmelding  via het mailadres hv.nw.veluwe@gmail.com van onze secretaris Kristina R. Drost. Graag vóór vrijdag 2 november.

Als u wilt meerijden, of iemand kunt meenemen, dan ook graag doorgeven aan dit mailadres.