• Lijsttrekker Jan van der Kolk

    Monique van der Kolk

Lokaal Waterbeheer kreeg meeste stemmen en werd de grootste partij in Harderwijk

24-03-2019, 14:17 | Lezersnieuws | Jan

Harderwijk - Bij de verkiezing van een nieuw bestuur voor het Waterschap Vallei en Veluwe zijn enkele veranderingen opgetreden. VVD ging van 3 naar 4 zetels en SGP en PvdA verloren elk een zetel en komen nu op 2 zetels uit. Ook was er 1 zetel winst voor 50+. Lokaal Waterbeheer met lijsttrekker Jan van der Kolk uit Harderwijk behield haar 2 zetels.

ChristenUnie, CDA en Water Natuurlijk bleven op 3 zetels staan. In totaal zijn 43.384 stemmen op Lokaal Waterbeheer uitgebracht in het werkgebied van Vallei en Veluwe, waarvan 3.523 in Harderwijk. Hiermee werd Lokaal Waterbeheer de grootste partij in Harderwijk. ChristenUnie werd tweede met 3.500 stemmen gevolgd door VVD met 3.115 en CDA met 2.613 stemmen.

Met een opkomst van 58,19% had Waterschap Vallei en Veluwe de hoogste opkomstscore van de 21 waterschappen. Donderdag 28 maart worden de nieuwe algemeen bestuursleden van het Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn beëdigd. Bestuur en fractie van Lokaal Waterbeheer willen graag iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan het succes van deze verkiezingen.