• Oefenen in afdalen tijdens de clinic

    eigen foto Mindful |Run Harderwijk

Mindful trailRun Clinic in Harderwijk

11-05-2019, 20:39 | Lezersnieuws | Dennis

Zondag 19 mei organiseert Mindful Run Harderwijk weer een Mindful trailRun Clinic van

2,5 uur in de bossen rondom Harderwijk. Deze clinic is laagdrempelig toegankelijk voor iedere deelnemer die wil kennis maken met de uitdaging van trailrunning.

Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort trainingen bewust in het trainingsprogramma. Voordeel is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit speelse karakter maakt lopen minder stresserend. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door Trials te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ in én oneffe én heuvelachtig terrein.

Je zou het niet verwachten, maar de zachtere en afwisselende ondergrond is vriendelijker voor je gewrichten, waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen.

In deze uitgebreide Clinic zijn de technieken van de Mindful Run en trailRunning samengekomen waarbij trailruntechnieken, mindfulness, Yoga en ademhalingstechnieken aan bod komen.  Door middel van mindfulness en de juiste ademhaling is het mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. 

Na de clinic gaan we de technieken toepassen in een echte Mindful trailRun. De duur van de Mindful trailRun wordt afgestemd op het niveau in de groep. Het gaat tijdens deze  trailRun niet om de snelheid of de afstand. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen, maar enige hardloopervaring is wel gewenst. De totale afstand die wordt gelopen in die 2,5 uur ligt tussen de 5 en 8 km.  

Programma: 

09.30 - 11.30 uur: Mindful trailRun Clinic  

11.30 - 12:00 uur: Ontspannen Mindful trailRun

12:00 – 12:30 uur: Koffie/thee/chocolademelk na afloop

Aanmelden kan via www.mindfulrun.nl/harderwijk.

Voor meer informatie kun je mailen met info@mindfulrunharderwijk.nl

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website:

https://www.mindfulrun.nl/clinics-events/mindful-trailrun-harderwijk/