• Minipolotoernooi HZ & PC De Woelwaters

    S. Zuidam

Minipolotoernooi bij De Woelwaters: allemaal winnaars

17-06-2018, 14:18 | Lezersnieuws | hz & pc de woelwaters

HZ & PC De Woelwaters hield vrijdag 15 juni een toernooi voor waterpoloërs t/m 10 jaar. Flevo uit Nijkerk, De Houtrib uit Lelystad, ZPC Nunspeet, Triton uit Putten en Zignea uit Emmeloord waren met hun jongste leden naar Harderwijk gereisd om wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. En natuurlijk deden de minipoloërs van De Woelwaters ook mee.

Door de flinke aanwas van jonge leden de afgelopen jaren, ontstond bij De Woelwaters het idee om, net als vroeger, weer een eigen minipolotoernooi te organiseren.

Aan een van hun sponsoren, Rob Bruijn van HR Keuken Totaal, werd gevraagd of hij zijn bedrijfsnaam aan dit toernooi wilde verbinden. Zijn antwoord was een duidelijk ‘ja’ en zo konden de vrijwilligers van de club aan de slag. Het resultaat was een sportieve ontmoeting waar iedereen van heeft genoten!

Minipolo Waterpolo voor de jongsten (6 t/m 10 jaar) is bijna hetzelfde als volwassenenwaterpolo, alleen aangepast voor jongere spelers: Het veld is kleiner, de bal is kleiner en de spelregels zijn gemakkelijker. Zo kunnen kinderen op een leuke manier waterpolo leren spelen.

Allemaal winnaars Tijdens een minipolotoernooi kunnen kinderen die nog niet in de competitie spelen, toch wedstrijdervaring opdoen. Heel bewust koos De Woelwaters ervoor om geen kampioen uit te roepen.

Trainer Petra Doornbos: “Wij vinden het belangrijk dat onze jongste leden waterpolo ervaren als leerzaam en stimulerend, wij willen vooral dat ze lol hebben in het spel. Kinderen zijn meestal competitief genoeg van zichzelf. Wedstrijdjes zonder extra prestatiedruk zorgen ervoor dat kinderen spelen, zich ontwikkelen, dingen durven uitproberen en fouten kunnen maken zonder consequenties.”

Na afloop van het minipolotoernooi was er dus geen kampioen, geen beker, maar natuurlijk wel een prijsuitreiking! Alle 45 kinderen gingen blij en trots naar huis met een mooie medaille.

Waterpolo kennismaking Wie interesse heeft in waterpolo, is van harte welkom om 3 keer vrijblijvend mee te trainen. De Woelwaters is een vereniging met 3 herenteams, 1 damesteam, 2 jeugdteams en een grote groep minipoloërs. De laatste training dit seizoen is op vrijdag 13 juli en na de zomervakantie starten de trainingen weer op woensdag 29 augustus. Meer informatie of aanmelden voor een proeftraining kan via e-mail: info@woelwaters.nl