• Motorlijn Classic Raceteam

    Jacco Dijkhuizen

Motorlijn Classic Raceteam staat aan kop

12-07-2019, 18:14 | Lezersnieuws | jacco

Afgelopen weekend was het Motorlijn Classic Raceteam uit Ermelo met de Yamaha XS650 neergestreken op het TT Circuit Assen met als doel de 2e plaats in het Europese klassement tot 750cc te verdedigen.

De vrijdagochtend training verliep niet helemaal vlekkeloos. Problemen met de carburateurs zorgden ervoor dat deze training als verloren beschouwd kon worden. In de middag stond de tweede training gepland waarin rijder Nick van Nieuwenhuizen uit Harderwijk een mooie 5e tijd reed. De zaterdagochtend kwalificatie verliep perfect, de verwachte regen bleef uit waardoor Nick er nog even goed voor ging zitten met als resultaat een 4e plaats op de grid in zijn klasse.

Zaterdagmiddag race 1 op een kletsnatte baan: de motor was door de monteurs voorzien van nieuw rubber, want Nick had er voor gekozen om met regenbanden weg te gaan. In de eerste bocht had Nick al gelijk de koppositie in zijn klasse te pakken. Maar door een crash van een andere rijder kwam er een rode vlag situatie: het hele deelnemersveld moest naar binnen. De race werd opnieuw gestart. Ook deze start verliep prima en Nick had de 3e  plaatst stevig in handen, maar moest er hard voor knokken om de dikke Moto Guzzi, die op de 2e plaats lag, bij te houden. Door in de laatste bocht (de “Geert Timmerbocht”) extreem laat te remmen wist Nick de Moto Guzzi nipt te verslaan en zo had Nick met een verschil van 12/100sec. de 2e plaats in handen.

Op zondag werd race 2 verreden op een droge baan. Met een paar schitterende inhaalacties heeft Nick ook hier een 2e plek weten te bemachtigen. Door in de thuiswedstrijd twee podiumplekken te halen was het voor het Motorlijn Classic Raceteam een perfect weekend.

Met nog drie races te gaan staat Nick van Nieuwenhuizen met de Yamaha XS650 uit 1979 op de 1e plaats in het Europees klassement. De volgende race is in het weekend van 26 tot en met 28 juli op het circuit Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland.