• Rob Stuber landt in de verspringbak

    Jack Koning

Nieuwe clubkampioenen bij Athlos

29-09-2018, 21:33 | Lezersnieuws | wessel

Als afsluiting van het baanatletiekseizoen, streden afgelopen vrijdag en zaterdag 28 en 29 september de atleten van AV Athlos om uit te maken wie clubkampioen van 2018 zou worden. In 11 verschillende leeftijdscategorieën werd een eindklassement opgemaakt; van de meiden en jongens vanaf zes jaar tot en met heren en dames 50+. Alle nummers 1, 2 en 3 werden in het zonnetje gezet en gehuldigd op het podium; ook letterlijk trouwens op de zonovergoten baan.

Bij de Masters heeft Athlos al jaren een sterke troef met Jeremy Robbemond die dit jaar zowel bij hoogspringen als 100 meter sprint Nederlands Kampioen is geworden in zijn leeftijdsklasse. Om daarnaast ook de basis bij de 40-plussers te verbreden, hebben enkele ouders van de jongste Athlosatleten de afgelopen maanden de beginselen van de meerkamponderdelen aangeleerd gekregen: hoog- en verspringen, speer- en discuswerpen, kogelstoten en ook sprinten vanuit een echt startblok. Dit weekend streden zij mee in de Mastersklasse bij de clubkampioenschappen in een heuse driekamp. Ook de ouders die assistent-trainer zijn deden mee en moesten het nu zelf laten zien.

De clubkampioenschappen vormen het einde van het baanseizoen waarin de atleten namens Athlos aan de landelijke en regionale competities meededen. Met de herfst in aantocht, staat het crossseizoen voor de deur. Hardlopen door het bos, over onverharde paden. Te beginnen met de Athloscross op 27 oktober en de dag erna de maandelijkse bosloopcompetitie.