• Project in Peru

    Perspectief

Perspectief verkoopt spullen voor kinderen uit Peru

20-04-2018, 14:29 | Lezersnieuws | Chris

Van tostiapparaten tot waterkokers en van servies tot prachtig kinderspeelgoed. Alles is vrijdag te krijgen bij de kraam van Perspectief tijdens de vrijmarkt op Koningsdag in Harderwijk. Het Harderwijkse bedrijf (specialist in verzuim, arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid) verkoopt de spullen echter niet voor zichzelf. Alle opbrengsten worden namelijk gebruikt om te investeren in diverse projecten van organisatie Compassion in Peru.

Niet zonder lege handen naar Peru

Al ruim 15 jaar sponsort Perspectief via organisatie Compassion kinderen in Peru. Reden voor ruim 20 collega’s om straks in oktober af te reizen naar het Zuid-Amerikaanse land om deze kinderen te bezoeken. Mirjam Rosendal is 1 van de collega’s die in het vliegtuig stapt naar Peru. “Daarbij hebben we als reisgroep besloten om niet zonder lege handen aan te komen. We hebben als doel om 50.000 euro aan sponsorgeld te verzamelen.”

Mirjam heeft er samen met haar reisgenoten van alles aan gedaan om zoveel mogelijk spullen te verzamelen. “Daarbij hebben we gelukkig veel hulp gekregen van al onze collega’s. Er is vrijdag van alles te krijgen aan het begin van de Grote Marktstraat.” Om geld te verzamelen blijft het volgens Mirjam niet alleen bij spullen verkopen. “Zo organiseren we van alles. Een wijnproeverij hebben we al achter de rug. Maar een tweedehands kledingparty en een  Pre-Summer Party volgen nog. Alles voor die 50.000 euro.”

Extra steuntje in de rug

Directeur Wim Wijnholds, zelf in oktober ook aanwezig in Peru, is verheugd met alle inspanningen die gedaan worden. “15 jaar geleden raakte ik onder de indruk van het werk van Compassion. Daarom ben ik trots dat we als bedrijf inmiddels sponsor zijn van ongeveer 20 kinderen. Hoe mooi is het dat we ze nu zelf gaan bezoeken. Naast dat we ze met ons sponsorgeld een extra steuntje in de rug kunnen geven. Hopelijk halen we vrijdag dan ook veel geld op.”

Wim: “Het sponsoren van kinderen zorgt voor verbinding met mensen die het minder hebben dan wij. Zo dragen we indirect bij aan een hoopvolle toekomst van kinderen die opgroeien die in moeilijke omstandigheden.” Wim ziet de reis naar Peru als ‘kers op de taart’ van het sponsorschap. “Zo zien en spreken we de kinderen, ondernemen we activiteiten en willen we het lokale Compassionteam een hart onder de riem te steken. Het reisgezelschap van Perspectief kijkt in ieder geval uit naar oktober.”