• Peter Sels lijsttrekker CDA Harderwijk Hierden

    Marjoleine Brielsman

Peter Sels gekozen als lijsttrekker CDA Harderwijk-Hierden

14-11-2017, 10:31 | Lezersnieuws | Eric van Luxemburg

Op de ledenvergadering van 7 november 2017 van het CDA Harderwijk-Hierden is Peter Sels als de lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 gekozen. Op dit moment is Peter Sels de huidige fractievoorzitter van het lokale CDA. De verkiezing van Peter Sels was unaniem. Alle leden hebben de voordracht van het bestuur goedgekeurd.

Peter Sels is 53 jaar, is getrouwd, heeft drie kinderen en ook twee kleinkinderen. Hij heeft 25 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt, is rector/bestuurder van het CCNV geweest en is nu hoofd van Advocaten & Juristen van Verus, de landelijke profielorganisatie van het katholiek en christelijk onderwijs.

Volgens Sels staat het CDA een mensgerichte aanpak voor. "Van belang is dat we weten wat er speelt in de wijken, in het dorp en in de stad en dat bewoners weten dat we er voor hen zijn, dat we de verbinding maken", onderstreepte hij bij zijn uitverkiezing. "De lokale samenleving wordt steeds belangrijker", volgens Sels. "Daar worden besluiten genomen over o.a. zorg voor mensen, leefbaarheid en duurzaamheid van de eigen omgeving. Bewoners daar al in de beginfase bij betrekken is van essentieel belang". De kandidatenlijst van het CDA Harderwijk - Hierden wordt in december bekend gemaakt.

----------------------------------------