• Boeiend 2:2 duel

    Laurens van Gils

Prima Clubvoetbaldagen op Horst

12-05-2018, 20:03 | Lezersnieuws | a

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden, had zelfs wel een graadje minder warm gekund, zijn de Horster clubvoetbaldagen wederom een prima succes gebleken. Maandag 7 mei arriveerden op sportpark ‘de Adelaar’ al vroeg de 22 ingeschreven kinderen in de leeftijdsgroep van 6 t/m 13 jaar. Kinderen die heel veel van het voetbalspelletje houden en graag drie volle dagen voetballessen wilden volgen en veel leren. En uiteraard ook veel plezier beleven aan het voetballen met en tegen elkaar.

ProCamp had voor mooie tenuetjes gezorgd, deze keer in de kleuren groen, wit groen en de voetbal3daagse stond in het teken van het Engelse voetbal. De groepen werden dan ook ingedeeld in de Engelse topteams Liverpool en Manchester City.

De oefeningen bestonden oa uit partijvormen en duels 1:1, 2:2, 2:1 etc. Daarnaast was er een heuse 7-kamp waarop individuele prijzen waren te winnen en ook bij de FUN onderdelen werd flink gestreden, ondanks de warmte, om de prijzen binnen te slepen.

Om de spelers wat af te laten koelen was er een waterglijbaan aangelegd waarop de mooiste buikschuivers te zien waren.

De lunch was ook deze keer weer uitstekend verzorgd met een gevarieerd menu van gezonde voedingsstoffen. Uiteraard ontbraken de kroketten en de frikandellen niet op dit menu. Er waren ook heerlijke fruitsoorten aanwezig maar enigszins zorgelijk om te constateren dat niet ieder kind daar gebruik van maakt.

Na de lunch volgden iedere dag een animatieprogramma met een penalty bokaal wedstrijd en een Bingo en voetbalquiz waarbij de nummers kwamen uit Engelse voetbalfragmenten. 

Na afloop van de voetbaldagen kregen alle deelnemers een deelname certificaat met daarop tips en tops van de eigen hoofdtrainer.

Al met al tevreden deelnemers en trainers en ouders zo hebben we te horen gekregen.