• .

    Leo Kerkhoff

Stadsbeiaardier Freek Bakker bespeelt vrijdagavond de beiaard in Harderwijk

13-08-2017, 13:50 | Lezersnieuws | Beiaard Harderwijk

Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, geeft vrijdagavond 18 augustus een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Dit laatste concert uit een reeks van zes concerten deze zomer, georganiseerd door de Stichting Beiaard Harderwijk, is te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur. Er is een speciale luisterplaats op het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

Het programma dat de Harderwijkse stadsbeiaardier Freek Bakker vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit beiaardbewerkingen van gitaarmuziek van Francisco Tarrega, Fernando Sor, Miguel Llobet, Moritz Moskowski en Mario Castelnuovo-Tedesco en composities van Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Eilenberg, Anton Karas en Jef Denyn.

Freek Bakker kwam in aanraking met de beiaard via zijn vader Peter Bakker, die beiaardier was in Nijkerk en Hilversum. Vader en zoon Bakker voltooiden hun beiaardopleiding bij Leen 't Hart, destijds directeur van de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Naast stadsbeiaardier van Harderwijk is Freek Bakker ook beiaardier in Nijkerk en Hilversum. Ruim vijftien jaar was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokkenspel-Vereniging en vele malen jurylid bij internationale beiaardconcoursen.

Op de afgelopen vrijdagavonden werd de Harderwijker beiaard tijdens de zomeravondconcerten 2017 bespeeld door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche en Richard de Waardt. De concertreeks werd op 14 juli geopend en wordt aanstaande vrijdagavond afgesloten door de Harderwijker stadsbeiaardier Freek Bakker.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl