• Logo Publiekskeuze

    Theater Harderwijk

Stem op nieuw theaterprogramma

16-12-2016, 14:50 | Lezersnieuws | Anne de Zwaan

Er kan weer gestemd worden op de nieuwe programmering van Theater Harderwijk. Dit seizoen is er weer een groot aantal voorstellingen direct opgenomen in de programmering, zoals Tineke Schouten, Jon van Eerd en Dolfje Weerwolfje.

Het publiek heeft duidelijk invloed op de programmering. Al sinds 2011 heeft Theater Harderwijk deze aanpak en met succes. De voorstellingen die door het publiek gekozen zijn blijken doorgaans erg goed bezocht.

Cultureel directeur van St. Podia Harderwijk Jessica Kroeske is momenteel bezig om de programmering voor het theaterseizoen 2017/2018 rond te maken. "Wij weten heel goed wat het publiek wil," vertelt Kroeske. "Ieder jaar doen we onderzoek en met die uitkomsten houden wij rekening bij het vastleggen van artiesten. Wij zijn daarmee in Nederland een voorloper op het gebied van vraaggerichte programmering."

Ieder jaar wordt er ook massaal gevraagd naar grote namen als Plien & Bianca en Youp van 't Hek. De voorstellingen zijn vaak binnen een mum van tijd uitverkocht en de wachtlijsten blijven groeien. Kroeske: "Gelukkig kunnen wij met onze locatie artiesten van dit kaliber naar Harderwijk halen. Dát is waar Harderwijk om vraagt. Ik weet als programmeur nu al welke producties er gaan toeren volgend jaar. Voor een aantal namen maken wij ons nu al hard want onze verwachting is dat daar zeker om gevraagd gaat worden en dan kun je er maar beter snel bij zijn."

Wie dat zijn houdt Theater Harderwijk nog tot mei 2017 geheim. Om invloed te hebben op 'die namen' kan iedereen nu alvast op zijn favorieten stemmen via de website van het theater: theaterharderwijk.nl.