• Valerie Bosschart en Eline Westhuis

    Maas-Hein Boeve
  • Rene Linthuis, Alice Linthuis, Tessa oeve, Romee Pol, Anke Boeve, Valerie Bosschart, Eline Westhuis

    Maas-Hein Boeve

Valerie Bosschart en Eline Westhuis naar WK Trampolinespringen

12-10-2018, 10:46 | Lezersnieuws | arnoud

De 12-jarige Harderwijkers Valerie Bosschart en Eline Westhuis hadden zich de afgelopen weken geplaatst voor het WK trampolinespringen middels de zogeheten harde limiet. Valerie en Eline komen uit in de leeftijdscategorie 11-12 jaar.

Voor het eerst in decennia neemt een trampolinespringster van G.v. Sparta Ermelo weer deel aan het WK Senioren. Afgelopen zondag was het al duidelijk dat zich 4 jeugdspringers hebben gekwalificeerd voor het WK Junioren. Dinsdagavond kwam dan eindelijk ook het verlossende woord van de KNGU, dat ook seniordame Romee Pol mee mag doen met het WK Senioren. Het WK Trampolinespringen wordt gehouden tussen 7 en 18 november in Sint Petersburg, Rusland.

De tweeling Anke en Tessa Boeve en Dani Mooibroek, uitkomend in de categorie 15-16 jaar moest 7 oktober nog even flink aan de bak om de laatste limieten te springen. Tessa was zondagochtend meteen scherp genoeg en pakte bij de eerste kwalificatieronde al haar limiet. Anke maakte het nog spannender. Bij haar allerlaatste kans liet ze zien dat wedstrijdspanning voor haar geen enkel probleem is en presteerde optimaal. Dani Mooibroek wist op het laatste moment nog mooie scores neer te zetten. Plaatsing behoorde echter niet meer tot de mogelijkheden.

Synchroonkwalificatie is hiermee voor Anke en Tessa ook gegarandeerd. Voor de dames is het inmiddels de 3e keer dat zij zich mogen meten op wereldniveau en er gaat zeker in dit onderdeel op hen gelet worden. Uit de scores van de afgelopen jaren valt namelijk af te lezen dat ze echt kanshebbers zijn voor een podiumplaats. Ook de dames Bosschart en Westhuis mogen synchroon uitkomen. Voor dit jonge duo is het al het 2e WK dat ze mogen springen. Zij springen al 6 jaar samen en zijn dus goed aan elkaar gewend.

WK Senioren

Ook Romee Pol sprong zondag haar laatste kwalificatie en behaalde de limiet.Triffis Alkmaar-springster Niamh Slattery had al 1 limiet gescoord. Vereist waren 2 limieten per persoon. De bond (KNGU) besloot beide springsters naar het WK te sturen. Romee haar NK 2018 titel en haar 7e plaats op het EK 2018 hebben daartoe bijgedragen.

De 5 WK-gangers zullen zich de komende 4 weken nog voorbereiden in de oude vertrouwde Wethouder Balverszaal en reizen daarna af naar Sint Petersburg. Romee zal daar begeleid worden door haar coach René Linthuis. Een week later zullen de junioren worden begeleid door hun coach Alice Linthuis. We wensen ze allemaal veel succes daar!