• Koen van Assche, co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals

    Gazet van Antwerpen

Vlaamse beiaardier Koen Van Assche geeft beiaardconcert in Harderwijk

30-07-2017, 15:00 | Lezersnieuws | Beiaard Harderwijk

Koen Van Assche, co-stadsbeiaardier van Antwerpen en stadsbeiaardier van Lier, Turnhout en Herentals, geeft op vrijdag 4 augustus als gastbeiaardier een concert op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk. Dit is het vierde concert uit de reeks zomeravondconcerten 2017 door zes gastbeiaardiers. De beiaardconcerten, die jaarlijks worden georganiseerd door Stichting Beiaard Harderwijk, zijn te beluisteren van 19.30 uur tot 20.30 uur op de speciale luisterplaats: het terras van Hotel Baars aan het Kerkplein.

De Vlaming Koen Van Assche concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens internationale beiaardwedstrijden won hij verschillende prijzen en zijn beiaardspel is te beluisteren op zeven cd's. Hij is beiaarddocent aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen en aan de Academies van Muziek, Woord en Dans in Borgerhout en Lier. Daarnaast is hij voorzitter van de Vlaamse Beiaard Vereniging en vice-president van de Beiaard Wereld Federatie.

Het programma dat hij aanstaande vrijdagavond op de beiaard van de Grote Kerk in Harderwijk ten gehore brengt bestaat uit composities van onder meer Léo Delibes, Angel Villovoldo, Franz Schubert, Frédéric Chopin, Jean Peyronnin, Fidenco D. Marchetti, Astor Piazolla, Louis Armstrong en David Bowie.

In de maanden juli en augustus organiseert Stichting Beiaard Harderwijk al vele jaren haar zomeravondconcerten van de beiaard van de Grote Kerk. Op zes achtereenvolgende vrijdagavonden wordt de beiaard deze zomer bespeeld door de gastbeiaardiers Bob van der Linde, Theo Spook, Koen Van Assche, Richard de Waardt en door de stadsbeiaardier van Harderwijk, Freek Bakker.

Op vrijdag 11 augustus zal Richard de Waardt, stadsbeiaardier van Rotterdam, de Harderwijker beiaard bespelen. Freek Bakker, de stadsbeiaardier van Harderwijk, sluit op vrijdag 18 augustus de reeks van zes beiaardconcerten af met vooral romantische composities.

Meer informatie: www.beiaardharderwijk.nl