• Terugblik biologische Appeltaarbakdwedstrijd 2017

    Veluwe Duurzaam

Wedstrijd: de lekkerste appeltaart van Ermelo

20-04-2018, 09:41 | Lezersnieuws | sebastiaan

Wie bakt de lekkerste biologische appeltaart van Ermelo? Ontdek het tijdens de Appeltaartbakwedstrijd van het Huis & Tuin Event Ermelo op 12 mei! Iedere inwoner van de gemeente Ermelo kan aan de wedstrijd deelnemen. Van 30 april t/m 11 mei kunnen inwoners zich inschrijven bij de Natuurwinkel Ermelo en gratis basisingrediënten ophalen. Met biologisch bakmeel, appels en roomboter kunnen mensen thuis aan de slag. Deelnemers zijn vrij om eigen extra ingrediënten toe te voegen, zoals kaneel, noten of rozijnen. De winnaar gaat naar huis met een hogesnelheidsblender t.w.v. 398,- euro, beschikbaar gesteld door de Natuurwinkel.

Vorig jaar was de Appeltaartbakwedstrijd een groot succes. De taarten van Anne-Wil Hamstra, Emme Petersen en Elise van Klooster vielen in de prijzen. Dit jaar zijn er nieuwe kansen en nieuwe prijzen te winnen. Er zijn veel mogelijkheden, als de taart maar lijkt op oma’s appeltaart. De appeltaarten kunnen op zaterdag 12 mei tussen 10.30-10.45 uur ingeleverd worden op ’t Weitje. Daarna vindt er een beoordeling plaats door een professionele jury.

Om 12.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. De taarten worden beoordeeld op biologische ingrediënten, smaak, kwaliteit en uiterlijk. Maar liefst drie inwoners van de gemeente Ermelo maken kans op mooie prijzen van de Natuurwinkel Ermelo, Proeverij de Ontmoeting en Bakkerij van Looijengoed. De hoofdprijs is de Montana Mark I hogesnelheidsblender t.w.v. 398,- euro. De overgebleven stukken appeltaart worden na de prijsuitreiking verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel in Ermelo.

Ga tussen 30 april en 11 mei naar de Natuurwinkel en schrijf je in. Vol is vol! Kijk voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden op www.veluweduurzaam.nl/bakwedstrijd