• HZ & PC De Woelwaters DG1 Kampioen 2e klasse 2018-2019

    Bente van Ommen

Woelwaters DG1 kampioen

14-04-2019, 16:36 | Lezersnieuws | HZ & PC De Woelwaters

Het D-team van De Woelwaters is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de 2e klasse A van de regio Oost. Het was de bekroning op een mooie competitie waarin drie teams tot het laatst streden om het kampioenschap: ZPC Nunspeet, De Houtrib (Lelystad) en De Woelwaters. De overige teams in de poule bleken nog een maatje te klein.

De Woelwaters heeft het vooral moeilijk gehad tegen De Houtrib. Van de 3 wedstrijden tegen Lelystad, werden er 2 verloren. Doordat Nunspeet juist weer 2x wist te winnen van De Houtrib, kwam de beslissing aan op de laatste wedstrijd in de poule. Alleen bij winst op Flevo uit Nijkerk zou De Woelwaters kampioen worden. Een gelijkspel was niet genoeg.

De Woelwaters ging vastberaden van start en aan het einde van de eerste periode stond het 4-0. Toch viel de druk toen nog niet van de schouders van de spelers. Ze namen geen enkel risico en bleven gefocust en goed samenspelen. Halverwege de wedstrijd was duidelijk dat hen de overwinning, en daarmee het kampioenschap, niet meer kon ontgaan. Dat het uiteindelijk 14-2 werd, is alleen belangrijk voor de statistieken.

Met dit kampioenschap onderstreept De Woelwaters haar voornemen om het waterpoloniveau binnen de jeugdafdeling naar een hoger niveau te brengen.