• Flevo 4 - Woelwaters 2

    Bente van Ommen

Woelwaters H2 wint eenvoudig van naaste concurrent

06-12-2017, 12:11 | Lezersnieuws | Bente van Ommen

Woelwaters Heren 2 speelde zaterdag uit tegen naaste concurrent Flevo uit Nijkerk. Een interessante wedstrijd met als uitslag een duidelijke overwinning voor de Woelwaters Heren 2.

De wedstrijd begint met een schot-poging van beide teams, beide net niet raak. Met nog een kleine 2 minuten op de klok maakt Hugo Verbaan het eerste doelpunt. Dit werd snel gevolgd door het 2e doelpunt gemaakt door Niels van Ginkel in de laatste minuut, door middel van een bal die rechtsonder in het net belandde. Na nogmaals een gemiste poging van beide kanten eindigt periode één met een voorsprong voor de Woelwaters van coach Rob Sluiter: 0-2

Al vroeg in de tweede periode krijgen de Woelwaters balbezit door een overtreding van Flevo Nijkerk, maar helaas weten ze de bal niet lang vast te houden. Bert Boonen van Flevo Nijkerk maakt op 4.29 een doelpunt, achteraf het enige tegendoelpunt voor goalie Sebastiaan van der Leij Niet lang daarna maakt Lars van Ommen de 1-3 voor de Woelwaters, en dit blijft de stand gedurende heel periode 2.

In de derde periode weet Niels van Ginkel hun voorsprong nog meer te vergroten, dit gebeurde in de tweede minuut, na een mooi opgezette aanval. Vervolgens maakt Maurits Geerligs, met nog 40 seconden op de klok, de stand 1-5.

Ook de laatste periode wordt volop benut door de Woelwaters. Op 2.40 maakt Robin Rook door middel van een taterbal het 6e doelpunt, al snel gevolgd door Hugo Verbaan, die een halve minuut later nog een punt scoorde. Nadat beide teams nogmaals een aantal keren in balbezit waren, was het Gijs Appelman met de laatste voltreffer. Woelwaters Heren 2 deze mooie wedstrijd met 1-8 en blijft tweede in de competitie.