• Everhard Zwart

    Everhard Zwart

Jubileumconcert van Everhard Zwart in Harderwijk

17-10-2019, 23:36 | Lezersnieuws | Luuk

Jubileumconcert van Everhard Zwart in Harderwijk

 

HARDERWIJK - Everhard Zwart komt donderdag 24 oktober naar Harderwijk om een concert te verzorgen in de najaarsorgelserie van 2019. Dit jaar viert Zwart zijn veertigjarig jubileum als organist. Hij wil dat ook in de Grote van Harderwijk vieren en het bekende Bätzorgel bespelen.

Zwart (1958) is organist, dirigent, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en onderscheiden met de zilveren medaille van het ‘La Société Art-Sciences-Lettres’ te Parijs. Hij ontving lessen van zijn vader, Willem Hendrik Zwart, en Feike Asma. Na het behalen van zijn conservatoriumdiploma studeerde hij bij de Franse organist Jean Guillou in Parijs. Ook studeerde hij improvisatie en Franse Orgelsymfonieën bij Günther Kaunzinger in Duitsland.

Zwart begint het concert met Suite (opus 5) van Carol Williams (1962) waarna hij voortzet met het bekende Komt als kindren van het licht van zijn leermeester Feike Asma hij besluit zijn concert met een bewerking van Als g’in nood gezeten van Wim Magré en het Alle roem is uitgesloten van zijn grootvader Jan Zwart..

Daartussen speelt hij een muzikale reis door de tijd met muziek van Bach, Aivars Kalejs (1951), César Franck (1822 - 1890) en Hendrik Andriessen (1892 - 1981)

Het volledige programma voor dit concert is te vinden op:                    http://harderwijk-orgel.nl/   

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk.