• De opening door de wethouder

    Landstede mbo
  • Ervaar hoe het is om met afasie te leven

    Landstede mbo
  • Opening door wethouder Leon van Noort

    Landstede mbo

De ‘Hersenletselweek Harderwijk’ van start met Breinfestijn

30-10-2019, 14:48 | Lezersnieuws | Sarien

Op maandag 28 oktober werd het Breinfestijn bij Landstede mbo in Harderwijk georganiseerd voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. InteraktContour, Cultuurkust, Zorgdat, Landstede mbo en Hersenz hebben het initiatief genomen om meer bekendheid te geven aan niet-aangeboren hersenletsel en organiseerden het Breinfestijn met meer dan twintig betrokken maatschappelijke organisaties.

Wethouder van Noort opende het Breinfestijn met een toepasselijke speech, waarna de workshops en de informatiemarkt startten. Er was voor iedere bezoeker wat wils. Zo exposeerden Kunst-Zinnig-Brein en Leonardo da Vinci met prachtige kunstwerken en werden de interactieve workshops met enthousiasme ontvangen. De workshops zoals Mindfulness, De Ronnie Gardiner Methode (RGM) en ‘ken je iemand met hersenletsel’ zorgden voor meer begrip voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Voor de bezoekers van het Breinfestijn was zelfs een ervaringsruimte ingericht en  ze konden zelfs een rolstoel- en rollatordans proberen.

“Door het organiseren van deze informatiemarkt kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten kennismaken met de zorg- en ondersteuning die mogelijk is. Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien en juist door het organiseren van dit soort activiteiten komen de mensen met niet-aangeboren hersenletsel met de juiste organisaties in contact en kunnen ze beter geholpen worden. Als Landstede mbo in Harderwijk vinden wij het dan ook belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren.” Aldus organiserend docente Irene Sijm-de Bruin.

Het Breinfestijn is mede mogelijk gemaakt door De Hersenstichting, MEE Veluwe, Stimenz, Zorgdat, Klimop, InteraktContour, Fysiotherapie, Ergotherapie, CVA nazorg, Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, Stichting NAH Gelderland, Westerbeek, Hersenz, Meerinzicht, Cultuurkust, Buurtzorg, Wijkvereniging en Cliëntondersteuning.

Deze week is omgedoopt tot ‘Hersenletsel week’, tot en met 1 november worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.interaktcontour.nl/breinfestijn.