• Duel Woelwaters - Spreng beslist in de laatste periode

    S. Zuidam

Woelwaters wint weer

06-10-2019, 22:41 | Lezersnieuws | S.

Het gepromoveerde eerste team van De Woelwaters presteert tot nu toe niet slecht. Zaterdag speelde Heren 1 tegen De Spreng hun derde competitiewedstrijd van het seizoen. Wederom wist De Woelwaters 3 punten binnen te slepen. Ook de dames zijn nog ongeslagen. Zij wonnen hun vierde wedstrijd van Hatto Heim.

De herenteams gingen lang gelijk op. De derde periode bleef zelfs doelpuntloos en zo stond het na 18 minuten effectieve speeltijd 4-4.

Aan het begin van de vierde periode scoorde Vincent Plijter zoals alleen hij dat kan. Direct gevolgd door een mooie backhandgoal van Robin Rook. Op dat moment besloot coach Patrick Schrijvers een time-out in te lassen. Met succes, want direct daarna schoot ook Jan Sloof raak uit een manmeersituatie.

De time-out voor de tegenstanders had geen merkbaar effect. De Woelwaters liep verder uit door twee doelpunten van Arjan Sluiter. De tweede time-out voor De Spreng had wel resultaat. De gasten uit Brummen wisten terug te komen tot 9-7 waarna Nils Rappol van De Woelwaters de eindstand bepaalde op 10-7.

Woelwaters Dames 1 speelde niet haar beste spel, maar won desondanks. Dominique van Ackooy scoorde het doelpunt van de week. Van afstand. In de laatste seconde. Terwijl de bal al onderweg was, ging de zoemer en hij zat!

De competitie is nog maar net gestart. Zowel Heren 1 als Dames 1 hebben tot nu toe, nog niet tegen de sterkste tegenstanders in hun poule gespeeld.