Lokaal

HARDERWIJK Rijkswaterstaat voert vanaf donderdag 20 november onderhoudswerkzaamheden uit in en langs de bermen van de A28 tussen Harderwijk en Wezep. Voor de veiligheid van de weggebruikers worden de bermen opnieuw ingericht, laat Rijkswaterstaat weten. De werkzaamheden vinden in de nacht plaats. Er is geen hinder voor het verkeer.
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO Bewoners van de Horsterweg in Ermelo zijn verbaasd over de, in hun ogen, soap rond de Julianalaan en de Prins Hendriklaan. Terwijl de weg waaraan zij wonen veel verkeersonveiliger is, zonder dat de gemeente ook maar enige actie onderneemt.
HARDERWIJK De werkzaamheden voor de reconstructie van de Alberdingk Thijmlaan starten op maandag 18 november. Het gaat om het gehele traject vanaf de rotonde met de Verkeersweg tot aan de kruising met de Vondellaan. Het verkeer kan hinder hebben van de werkzaamheden en zal omgeleid worden. 
Advertorial
HARDERWIJK Voor wie zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of ondersteuning zoekt bij de zorg voor een ouder of partner met bijvoorbeeld dementie, biedt...
HARDERWIJK Donderdagavond 28 november stopte ze er mee: Gertien Koster heeft na 13,5 jaar haar raadslidmaatschap opgezegd. "Niet uit onvrede of zo; ik kan door mijn onregelmatige werktijden niet meer bij veel overleggen en het fractieberaad van mijn partij zijn."
HARDERWIJK Burgemeester Harm Jan van Schaik en de kinderburgemeester Isabella Hoeve verwelkomden donderdag scholieren van christelijke basisschool De Bron voor een gezamenlijk ontbijt in het stadhuis.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
HARDERWIJK De Harderwijkse gemeenteraad heeft zijn 'algemene beschouwingen' aangegrepen om geld, middelen én mankracht vrij te maken om stad en dorp nóg mooier, veiliger en socialer te maken. En dat bovenop een vierjaren-begroting waarin al veel geld voor zulke plannen is uitgetrokken.
HARDERWIJK Voormalige stadsdichter van Harderwijk Wietse Hummel doet vrijdag 15 november weer mee aan het Groots Gouds Dichtersgala. Naast hem doen er diverse andere Nederlandse en Vlaamse dichters mee. De winnaar ontvangt net als vorig jaar een grote trofee. Toen eindigde Wietse Hummel met de dichter Wibo Kosters uit Deventer op de derde...
ERMELO Voor de uitbouw van de huidige Plus-supermarkt en de realisatie van een nieuwe winkelruimte met voorzieningen is vergunning aangevraagd bij de gemeente Ermelo.