Natuur en milieu

ERMELO De Stichting Natuur- en Milieu Platform Ermelo (NMP) maakt zich zorgen over de plannen voor het landgoed Veldwijk. Eén van de mooiste, zo niet het mooiste park van de gemeente Ermelo volgens vicevoorzitter Bert Stoter.
ERMELO/HARDERWIJK Waterschap Vallei en Veluwe beëindigt het verbod om water uit kanalen, beken en sloten te onttrekken. De beëindiging van het verbod gaat op 24 oktober in. Vooral in de grotere watergangen, onder andere in de Gelderse Vallei, is volgens het Waterschap herstel te zien. De afvoer van water komt weer op gang.
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO De Zeeweg in Ermelo wordt tijdelijk op twee plaatsen versmald naar 3,5 meter. Hiermee wordt bescherming geboden aan de das die in dit gebied bivakkeert. Daarnaast wordt voldaan aan de voorwaarden die zijn gesteld aan de verplaatsing van de das. 
ERMELO Het is er aardedonker 's nachts bij de Ermelose schaapskooi. Een ideale locatie voor beleving van de Nacht van de Nacht. Zaterdag 26 oktober is dit landelijke evenement, waarbij aandacht voor de duisternis centraal staat. Vijf lokale organisaties verzorgen van 19.15 tot 22.00 uur nachtelijke activiteiten bij en in de omgeving van de...
Advertorial
HARDERWIJK Voor wie zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of ondersteuning zoekt bij de zorg voor een ouder of partner met bijvoorbeeld dementie, biedt...
HARDERWIJK (ANP) Wolven mogen in Europa alleen preventief worden doodgeschoten als aan heel strikte voorwaarden wordt voldaan. Het Europees Hof van Justitie heeft dat bepaald in een Finse zaak over de beschermde diersoort. Afschieten mag alleen als grondig is vastgesteld dat er geen andere bevredigende oplossing is, aldus de rechters. 
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
VELUWE (ANP) Drie wolven die een poos in Nederland rondliepen, zijn spoorloos verdwenen. De Zoogdiervereniging sluit niet uit dat deze dieren zijn doodgeschoten door stropers, aldus een woordvoerder dinsdag. Maandag werd bekend dat de Belgische wolvin Naya waarschijnlijk ook moedwillig is gedood.
ERMELO Op grond van de Wet natuurbescherming hebben twee organisaties de provincie Gelderland gevraagd handhavend op te treden tegen eendenslachterij Tomassen Duck To in Ermelo. Het gaat om Animal Rights (AR) en Mobilisation for the Environment (MPB).
ERMELO Het bezwaar van de stichting DOEH tegen het niet handhavend optreden tegen geuroverlast van het bedrijf Duck To in Ermelo wordt ongegrond verklaard. Wel krijgt de stichting gelijk als het gaat om hun kritiek dat het afwijzen van het handhavingsverzoek onvoldoende was gemotiveerd door het Ermelose college van burgemeester en wethouders.