Politiek

HARDERWIJK Donderdagavond 28 november stopte ze er mee: Gertien Koster heeft na 13,5 jaar haar raadslidmaatschap opgezegd. "Niet uit onvrede of zo; ik kan door mijn onregelmatige werktijden niet meer bij veel overleggen en het fractieberaad van mijn partij zijn."
HARDERWIJK De bibliotheek in Harderwijk is in 2018 naar het Huis van de Stad verhuisd. Sindsdien staat het pand aan het Hortuspark leeg. De gemeente wil de locatie nu verkopen met een minimale verkoopprijs van vier ton. 
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO De gemeente Ermelo investeert in 2020 een bedrag van 113.107 euro in het onderwijs. Dit bedrag is onder meer tot stand gekomen omdat de gemeente opdraait voor de vergoeding van diefstalschade en herstel van braakschade voor het christelijk college Groevenbeek.
HARDERWIJK Scholieren hebben gedebatteerd over Burgerschap in de raadzaal van het Huis van de Stad. Er deden 31 leerlingen van scholen uit Ermelo en Harderwijk mee: RSG Slingerbos, Christelijk College Groevenbeek en Christelijk College Nassau-Veluwe.
Advertorial
HARDERWIJK Voor wie zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of ondersteuning zoekt bij de zorg voor een ouder of partner met bijvoorbeeld dementie, biedt...
ERMELO De fractie van de ChristenUnie in Ermelo is verbaasd over de bomenkap op het Pretoriusplein. Het plein moest in hun ogen een groene invulling krijgen, maar er is nu alleen een open vlakte waar te nemen.
ERMELO Er komt een onderzoek naar verplaatsing van bedrijvigheid uit het gebied de Haspel binnen de gemeente Ermelo. In afwachting daarvan wordt niet opgetreden tegen de illegale activiteiten op het terrein van de pallet- en timmerfabriek Ten Hove.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
ERMELO De gemeente Ermelo heeft de afgelopen maanden aan plannen voor de ontwikkeling van sportpark De Zanderij gewerkt. Dit deed de gemeente met verschillende verenigingen in de omgeving. In de plannen staan ideeën over de routes tussen de verschillende sportplekken. ,,Maar ook hoe het park straks goed bereikbaar is. Daarnaast hebben we...
HARDERWIJK De VVD Harderwijk-Hierden vindt dat de stadscamping langer op het terrein van het Waterfront moet blijven. De partij heeft daarom vragen gesteld over de mogelijkheden voor behoud van de camping in 2020.
HARDERWIJK De begroting van de gemeente Harderwijk voor 2020 en meteen ook voor 2021, 2022 en 2023 is rond. Geen miljoenen meer die overschieten, zoals in voorgaande jaren; in 2021 en 2022 schieten we zelfs met 190.000 en 2,3 miljoen euro in het rood. Maar nog altijd ziet het er financieel rooskleuriger uit dan veel andere gemeenten die al...