Politiek nieuws

ERMELO Het wel of niet ontvangen van een brief van de rechtbank speelt een belangrijke rol in de rechtszaak rond het perceel Harderwijkerweg 152 in Ermelo. Hierin is de gemeente Ermelo in de gelegenheid gesteld fouten in de besluitvorming rond dit gebied alsnog te herstellen.
ERMELO/HARDERWIJK Er is een oplossing in zicht voor het conflict over de dassenoversteek op de Zeeweg met de provincie Gelderland. Dat zegt wethouder Wouter Vogelsang van de gemeente Ermelo.
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO Met z'n 46 jaar is wethouder Leo van der Velden de benjamin in het Ermelose college van burgemeester en wethouders. Geboren en getogen in Ermelo op steenworp afstand van het gemeentehuis. Gespeeld op de Markt. ,,Dingen die ik mij nog als de dag van gisteren kan herinneren", zegt de SGP'er.
VELUWE Door de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Zeewolde is een gezamenlijk programmavoorstel opgesteld om de kansen rond de komst van Lelystad Airport optimaal te benutten.
Advertorial
HARDERWIJK In een maatschappij waar alles snel moet en weinig tijd is voor ontspanning, hebben veel mensen last van stress. Om een betere balans te vinden...
ERMELO Dick te Brake (CDA) wil van het Ermelose college van burgemeester en wethouders weten hoe de stand van zaken is rondom de aansluiting kasteel Groot Horloo op de rotonde van de Groene Zoomweg. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die door hem zijn gesteld.
ERMELO Het roer op het gebied van woningbouw moet in Ermelo drastisch om vergrijzing te voorkomen en daarmee het verdwijnen van dynamiek uit het dorp. Dat stelt het CDA dat vindt dat de noodzaak bestaat dat Ermelo tot 2030 groeit.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
ERMELO De fractie van BurgerBelangen Ermelo wil dat de gemeente oversteekplaatsen aanlegt in de Stationsstraat. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van fractievoorzitter Bart van der Knaap aan het college van burgemeester en wethouders.
ERMELO Door de gemeente Zeewolde is bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan voor Strand Horst. De bezwaren richten zich tegen de maximaal toegestane hoogte van zestig meter van de toren bij het nieuw te bouwen hotel en de vrees voor geluidsoverlast.
HARDERWIJK De gemeente Harderwijk heeft plannen klaarliggen voor de bouw van drie grote windmolens, die samen jaarlijks zo'n 12 Megawatt elektriciteit kunnen produceren. De megamolens komen op bedrijventerrein Lorentz, vlakbij de Lorentzhaven.