Verkeer en Vervoer

HARDERWIJK Klanten zijn tevreden over de dienstverlening van ViaVé maar vinden dat de afhandeling van klachten te wensen overlaat. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek.
HARDERWIJK Via een project van het Noord-Veluwse Centrum Transport & Logistiek hebben vijftig mensen een baan gekregen bij Noord-Veluwse transportbedrijven. Centrum Transport en Logistiek is een initiatief van transportbedrijven uit Putten (Van Brug Tanktransport), Ermelo (St. van den Brink), Harderwijk (Ploeger) en Nunspeet (NE...
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
HARDERWIJK Nederlandse Spoorwegen begint vrijdag 13 september in de fietsenstalling van het station in Harderwijk met een proef. Met tags die op de fietsen geplakt kunnen worden, is het straks niet meer nodig om de fiets in- en uit te checken bij een medewerker.
HARDERWIJK De gemeente wil volgend jaar de twee kruispunten Smeepoortstraat/Westeinde/Vitringasingel én Kuipwal/Hogeweg/Waltorenstraat anders inrichten en daarmee veiliger maken. Beide kruispunten aan de rand van de binnenstad schreeuwen al jaren om een andere inrichting. 
Advertorial
HARDERWIJK In een maatschappij waar alles snel moet en weinig tijd is voor ontspanning, hebben veel mensen last van stress. Om een betere balans te vinden...
ERMELO/HARDERWIJK De maximumsnelheid op de snelwegen A1, A50 en A28 om de Veluwe heen, gaat per 1 oktober terug naar 120 kilometer per uur. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit besluit is een direct gevolg van de stikstofuitspraak van de Raad van State eind mei.
VELUWE De toenemende behoefte aan mobiliteit en infrastructuur maken dat in de toekomst investeringen nodig zijn op de Veluwe aan rijksweg A28. Dat geeft negatieve gevolgen voor klimaat en omgeving zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek naar de huidige knelpunten op deze weg.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
ERMELO De Stichting Woon & Recreatie Belangen Tonselseveld (WRBT) wil dat raad en college van burgemeester en wethouders snel maatregelen treffen om de verkeersveiligheid in dit gebied te verbeteren.
HARDERWIJK In de spits rijden vanaf 15 december vier stoptreinen (nieuwe sprinters) per uur tussen Harderwijk en Amersfoort. Nu zijn dat er maar twee. En in plaats van vier, gaan er dan ook zes intercity’s per uur rijden tussen Amersfoort en Utrecht.
ERMELO De CDA-fractie in de Ermelose gemeenteraad heeft vragen gesteld aan het college over twee wegen: de Prins Hendriklaan en de Looweg. Het gaat om het mogelijk eenzijdig afsluiten van de Looweg voor auto's en de veiligheid op de Prins Hendriklaan.