Verkiezingen

HARDERWIJK De beoogde coalitiepartners Harderwijk Anders, VVD, ChristenUnie en CDA gaan op zoek naar een compromis over de koopzondag. Dat bleek dinsdagavond tijdens een gezamenlijk overleg met verkenner Hans Esmeijer.
HARDERWIJK Harderwijk Anders, VVD, ChristenUnie en CDA moeten de nieuwe coalitie in Harderwijk gaan vormen. Dat advies heeft verkenner Hans Esmeijer uitgebracht aan de voorzitters van de diverse fracties in Harderwijk. Het is aan deze vier partijen de gesprekken te starten om te komen tot een vorming van het nieuwe college.
Advertorial
HARDERWIJK Al negen jaar zijn Perspectief en Unitas onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het partnerschap tussen hoofdsponsor en korfbalvereniging krijgt...
ERMELO Het eerste 'slachtoffer' in de aanloop naar de vorming van een nieuw college van b en w is gevallen. Het is Mariëlle Kuijpers die zich niet kan vinden in de koers die haar partij BurgerBelangen Ermelo bewandelt, door direct in zee te gaan met Progressief Ermelo, VVD en SGP. Dat heeft haar doen besluiten haar raadszetel in te leveren.
HARDERWIJK Tijdens de eerste vergadering na de gemeenteraadsverkiezingen heeft de fractie van de ChristenUnie unaniem Mirjam Driest-Wijnholds tot haar nieuwe fractievoorzitter gekozen. Zij neemt de functie over van Marcel Companjen. Hij werd afgelopen najaar door het bestuur van de ChristenUnie voorgedragen als kandidaat voor het...
Advertorial
HARDERWIJK Voor wie zo lang mogelijk thuis wil blijven wonen of ondersteuning zoekt bij de zorg voor een ouder of partner met bijvoorbeeld dementie, biedt...
ERMELO Frans Snoek (SGP) en Ruud van Eijle (ChristenUnie) zijn bij hun afscheid als raadslid van de gemeente Ermelo benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
HARDERWIJK Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft dinsdagavond een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Graddy Sondern en Hans Nijman en Eelke van der Wal. De uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere laatste vergadering van de gemeenteraad in de oude samenstelling.
Advertorial
OTO Nijkerk koploper duur- zame mobiliteit
HARDERWIJK De 'oude' gemeenteraad zoals hij was, neemt dinsdagavond 27 maart tijdens een ingelaste raadsvergadering van zichzelf en belangstellenden afscheid, waarna vervolgens de nieuwe gemeenteraad donderdagavond 29 maart wordt geïnstalleerd.
HARDERWIJK De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Harderwijk is vastgesteld. De uitslag verschilt niet met de voorlopige uitslag die woensdagavond al gepubliceerd werd.
HARDERWIJK Tot eigen verbazing van de partij, in elk geval van lijsttrekker en wethouder Gert Jan van Noort, is Harderwijk Anders woensdagavond afgestevend op een eclatante overwinning. De lokale partij haalde bij de voorlopige uitslagen met 4146 stemmen maar liefst zes zetels binnen: twee meer dan vier jaar geleden. De volledige Harderwijkse...