• Gemeente Harderwijk

Aannemer plaatst beweegbare brugdelen Strandboulevard volgende week

HARDERWIJK In het kader van het plan Waterfront Harderwijk heeft de aannemer de brughoofden voor twee beweegbare bruggen aangelegd, die de nieuwe Strandboulevard verbinden met de Boulevard aan de zijde van het Dolfinarium en het toekomstige gebied 'Kop van de Stadswerven'. Op woensdag 19 april en donderdag 20 april plaatst de aannemer de beweegbare brugdelen van beide bruggen. Dit gebeurt vanaf het land met een grote kraan.

Publiek kan deze werkzaamheden op gepaste afstand op afgebakend terrein aan de Havendam of vanaf het tijdelijk parkeerterrein aan de Havendijk bekijken. ,Ook zijn de hijswerkzaamheden live volgen via de webcam op www.waterfrontharderwijk.nl. De webcam staat tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden stil op deze locatie.

PLANNING Mocht er tijdens het inhijsen van de brugdelen te veel wind staan, dan moeten de werkzaamheden uitgesteld worden naar een ander moment, zo snel mogelijk na de eerder geplande datum. Zodra het inhijsen is afgerond, worden de bruggen verder afgemonteerd en getest. Naar verwachting is de brug over de Vissershaven eind mei klaar voor gebruik. De werkzaamheden aan de brug richting het Dolfinariumterrein duren tot en met juli.