• Een beeld van de Visserijdagen, editie 2017.

    Stichting Visserijdagen

Achter de schermen druk gewerkt aan Visserijdagen

HARDERWIJK Het duurt weliswaar nog even, maar achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de organisatie van de Visserijdagen, editie 2018. Net als voorgaande jaren vinden die gelijktijdig plaats met de Harderwijker Aaltjesdagen in juni 2018.

Harry Schipper

De Visserijdagen beginnen op donderdag 8 juni met de aankomst van tientallen botters, pluten en aken uit alle windstreken. De schepen verzamelen zich in de haven van Harderwijk voor de traditionele Bokkingrace op vrijdag 9 juni.

INSCHRIJVEN ,,Voor deze Bokkingrace kunnen bedrijven, stichtingen en businessclubs zich vanaf nu inschrijven", tipt Theo Bakker, één van de tientallen vrijwilligers van de Botterstichting en de Stichting Visserijdagen. Bakker, die zich vooral bezighoudt met de PR van beide organisaties wijst op de 'geweldige mogelijkheden' voor bedrijven en organisaties om te netwerken of om vorm te geven aan teambuilding activiteiten.

AUTHENTIEK ,,Aan boord van een authentiek visvaartuig of botter wordt op het Wolderwijd een wedstrijd gezeild waarbij de schepen hun krachten onderling meten. In de haven van Zeewolde haalt ieder team een mandje gerookte bokking op, waarna ze zo snel als ze kunnen weer terugzeilen naar Harderwijk. Wie het eerste de meet passeert is winnaar en mag zich gelukkig prijzen met de H.A.V. wimpel." De Visserijdagen bereiken hun hoogtepunt op zaterdag 10 juni, waarop de meeste activiteiten plaatsvinden, vooral bij en rond de Vischafslag.

DEELNEMEN De Visserijdagen duren dit jaar tot en met zondag 11 juni. Bakker verwacht dat er dit jaar rond de 35 deelnemers meedoen aan de Bokkingrace. Bedrijven die mee willen doen, kunnen zich melden bij Henk Stijkel. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 515 60 190. Inschrijven kan ook via de website van de Visserijdagen Harderwijk of via het mailadres bokkingrace@visserijdag-Harderwijk.nl.