• archieffoto BDUmedia

Afspraken De Heivlinder moeten recreatie versterken

ERMELO Vakantiepark De Heivlinder heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Ermelo over de wijziging van de bestemming van een deel van het park. Dat moet de komst van bos- en paardenlodges op het terrein mogelijk maken.

Wijnand Kooijmans

Volgens wethouder Esther Heutink past de wijziging van de bestemming binnen de ambitie van de gemeente de recreatie te versterken. Zodra er een definitief nieuw bestemmingsplan is moet de gemeenteraad hieraan wel goedkeuring verlenen.

,,De Heivlinder is één van de eerste parken die als onderdeel van het project vitale vakantieparken, daadwerkelijk gaat vernieuwen. Met de bos- en paardenlodges speelt het park in op de al aanwezige relatie met de paardensport. Dat maakt dat ook wordt gekeken of er aansluiting mogelijk is op het ruiternetwerk in de omgeving", aldus de wethouder.

De Heivlinder is dicht bij het landelijk centrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond gelegen. De boslodges zijn recreatiewoningen met daarnaast een stal voor een paard of pony. In totaal gaat het om zo'n vijftien bos- en paardenlodges. Op het park staan in totaal 35 huisjes, de grond waarop de nieuwbouw komt had tot nu toe de bestemming 'kamperen en agrarisch'.