• Tactus Verslavingszorg

Alfons Ariëns wint wedstrijd Be Cool

HARDERWIJK De leerlingen van groep 8 van de Alfons Ariëns in Harderwijk zijn winnaar geworden van de Be Cool wedstrijd in de regio Noordwest-Veluwe en Zwolle. De wedstrijd maakt deel uit van het project Op tijd voorbereid dat leerlingen van de basisschool wijst op de risico's van alcohol en tabak.

Het digitale project Op tijd voorbereid bestaat uit een aantal onderdelen waarvan Be Cool er één is. De leerlingen zijn redactieleden van het blad Be Cool en reageren op een ingezonden brief over een lastige situatie met betrekking tot alcohol of roken. Iedere deelnemende klas aan Op tijd voorbereid kon een advies insturen voor de wedstrijd.

De leerlingen van groep 8 van de Alfons Ariëns hebben antwoorden bedacht op de brieven en daarna klassikaal het beste advies gekozen om in te sturen. De jury, bestaande uit medewerkers van Tactus Verslavingszorg, heeft de brief van één van de leerlingen van deze school als winnaar uitgekozen. De leerlingen hebben laten zien dat ze zich de lesstof eigen hebben gemaakt en een mening hebben gevormd over alcohol en roken en die ook goed weten te verwoorden. ,,Er werden enkele tips benoemd over het omgaan met een lastige situatie waarin je met alcohol wordt geconfronteerd en 'nee' wilt zeggen, maar dat lastig vindt. De tips sloten goed aan bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd en het was positief geformuleerd", aldus Krista van Kordelaar van Tactus. De winnende klas heeft prijsjes en taartjes met de afbeelding van Professor Profitacto, hèt gezicht van het lesprogramma, rondom het thema roken en alcohol op 27 juni uitgereikt gekregen van Tactus Verslavingszorg.

Leerlingen van groep 8 van de basisschool komen met het digitale project Op tijd voorbereid meer te weten over de risico's van alcohol en roken en worden bewust gemaakt van hun houding ten opzichte van alcohol en roken. De leerlingen oefenen samen in het 'Nee' zeggen tegen genotmiddelen. Tactus is voor het 10e jaar binnen de regio Zwolle/Noordwest-Veluwe actief met Op tijd voorbereid. Ook in de regio's Flevoland, Twente en Stedendriehoek voert Tactus Verslavingszorg dit project in verschillende gemeenten uit. Tactus Verslavingszorg is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project Op tijd voorbereid en voert dit in de gemeente Harderwijk uit in opdracht van de gemeente.