• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Automobiliste rijdt door na aanrijding in Ermelo

ERMELO Een vrouw in haar ligfiets is maandag even na 16.00 uur aangereden in Ermelo. De bestuurster van de auto is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen.

Het gebeurde even na 16.00 uur maandagmiddag. De mevrouw in haar ligfiets reed op het fietspad langs de Harderwijkerweg in Ermelo in de richting van Putten. Ter hoogte van de rotonde met de Stationsstraat kwam vanaf de richting van het centrum een personenauto aanrijden. De bestuurster van de personenauto reed op richting rotonde en ondanks dat de ligfietsster vaart minderde, kon zij niet voorkomen dat zij tegen de personenauto aanreed. De ligfiets liep hierdoor schade op.

,,De bestuurster gaf de fietsster aan dat zij even doorreed om zo terug te komen'', meldt de politie op Facebook. ,,De ligfietsster heeft een half uur gewacht, maar de automobiliste kwam niet meer terug.''

Van de automobiliste is bekend dat het gaat om een blanke dame van midden 60. Zij draagt een bril met zwart montuur. Zij sprak Nederlands. Van de personenauto is enkel bekend dat het mogelijk gaat om een donkerblauwe personenauto met een hogere instap. De politie verzoekt de automobiliste om zich alsnog te melden bij de politie via 0900-8844, zodat de schade netjes geregeld kan worden. Ook is de politie op zoek naar eventuele getuigen van de aanrijding.