• VVD Harderwijk Hierden

Bert van Bijsteren nieuwe VVD wethouder Harderwijk

HARDERWIJK Bert van Bijsteren wordt in Harderwijk de opvolger van vertrekkend wethouder Christianne van der Wal. Dat maakt de VVD Harderwijk-Hierden bekend. 

Bert van Bijsteren is geen vreemde in de Harderwijkse politiek. Nadat hij in 2006 raadslid werd en sinds 2008 fractievoorzitter is geweest maakte hij in 2017 plaats voor de huidig fractievoorzitter Peter de Groot. Van Bijsteren is tot mei 2018 raadslid geweest en was tot voor kort lid van de Provinciale Staten van Gelderland waar Christianne van der Wal nu gedeputeerde zal worden. 

Van Bijsteren noemt het zelf een prachtige kans en een mooie uitdaging. Zijn geworteldheid in de gemeente en zijn kennis en ervaring komt hierbij goed van pas. Afgelopen jaren heeft hij zich veel ingezet voor onder andere de strijd tegen eenzaamheid en de belangen van ouderen, is hij lid van de ledenraad van de AMBO en voorzitter van het Thuishuis. Van Bijsteren zal zich net als Van der Wal bezig houden met onder andere economische zaken, recreatie&toerisme, duurzaamheid en het Waterfront.

VVD-fractievoorzitter Peter de Groot benadrukt namens de fractie dat hij vooral ,,trots is dat Van Bijsteren dit wil gaan doen. Om zijn netwerk in de gemeente, ervaring in de politiek en bovenal omdat Van Bijsteren een ontzettend fijn persoon is. Als fractie kijken we erg uit naar de samenwerking en heten hem van harte welkom terug in het Harderwijkse." 

Voor de VVD Harderwijk-Hierden is het vorige week bekend geworden nieuws dat huidig wethouder Christianne van der Wal is voorgedragen als Gelderse Gedeputeerde een logische stap.