• eigen foto

Bierfeest bij Burg Bieren in Ermelo

ERMELO Ieder jaar in het eerste weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol tweedaags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Vrijdag 2 augustus – van 15.00 tot 22.00 uur. In totaal achttien Nederlandse brouwerijen zullen deze eerste dag aanwezig zijn met hun eigen speciaalbieren. En als aanvulling is een aantal restaurants uit de regio aanwezig die heerlijke hapjes gaat maken. Een grote bier & spijs proeverij. Zaterdag 3 augustus – van 12.00 tot 20.00 uur.

Op zaterdag is het festival twee keer zo groot. Er zijn dan meer dan dertig Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan 't spit en deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, evenals belegde broodjes. Er is live muziek van entertainer Bob. Bij slecht weer wordt het festival geheel overdekt.

Een festivalglas inclusief twee consumptiemunten kost 10 euro. Dit festivalglas geeft entree tot het Bierfeest en blijft eigendom van de bezoeker. Losse consumptiemunten kosten 2,50 euro per stuk. Een ieder die geen bier drinkt en/of de BOB is, mag gratis naar binnen.

Tevens is de Burgbieren bierwinkel met meer dan 2500 soorten speciaalbier de gehele dag geopend, zodat de gedronken bieren in de winkel gekocht kunnen worden. Info: 0341-564934 en www.burgbieren.nl