• Gemeente Harderwijk

Boekwerk over geschiedenis Harderwijkse station

HARDERWIJK Vorige week dinsdag 26 januari heeft wethouder Pieter Teeninga het boekwerk "Station Harderwijk, een ontwikkelingsgeschiedenis" overhandigd aan de Oudheidkundige Vereniging Herderewich. Voorzitter Matty Moggré en bestuurslid Leendert Karssen namen met veel plezier het boekwerk in ontvangst.

Omdat het huidige stationsgebouw gaat verdwijnen, ontstond het idee om het gebouw voor die tijd goed vast te leggen. Gemeente, ProRail en NS hebben daarom bureau Steenhuis en Meurs gevraagd een boekje op te stellen als afscheid en documentatie van het huidige stationsgebouw uit 1983. Ook het oude station uit 1863 komt aan bod, dat heeft immers 120 jaar lang het gezicht van het spoor in Harderwijk bepaald.

Oudheidkundige Vereniging Herderewich heeft als doel de kennis van de geschiedenis van Harderwijk te behouden en bevorderen en heeft daarin haar sporen sinds lange tijd verdient. Daarom mag deze ontwikkelingsgeschiedenis in hun archief uiteraard niet ontbreken. Het boekwerk over de geschiedenis van het station van Harderwijk is in te zien via www.harderwijk.nl/stationsgebouw.