• Artist Impression.

    Niek Heijboer, Gemeente Harderwijk

Boulevard Harderwijk onthult plannen voor Wijde Wellen

HARDERWIJK Volgend jaar wordt de Stille Wei herschapen tot een recreatief gebied. Met een ijsbaan van 333 meter, een wandelpromenade en nog een aantal andere aantrekkelijke mogelijkheden onder andere voor de honden, meldt Boulevard Harderwijk. ,,De wandelpromenade wordt ongeveer zeshonderd meter lang en strekt zich uit vanaf Hotel Restaurant Monopole tot aan het Plantage Plantsoen."

Het wordt een wandelpromenade, fietsen mag alleen langs de stadsmuur. De wandelpromenade wordt 12 meter breed, uitgevoerd in hout en steen. Er komt ook een 'open en functionele ruimte', aldus de gemeente Harderwijk, waar onder andere (pop)concerten kunnen plaatsvinden. Nabij de ijsbaan komt er een plek waar bewoners hun hond kunnen uitlaten, maar die kan ook zonder problemen lekker badderen in het Wolderwijd.

Dan nog iets over het idee zelf: daar hebben 25 mensen aan meegewerkt. Ze mochten ideeën opperen, schetsen beoordelen en meedenken. Denk daarbij aan om- en aanwonenden, hondenbezitters, Stichting Underground, Oud Herderwich, de IJsbaan, Visit Veluwe en ondernemers.