• Gemeente Nunspeet

Brandweer Ermelo derde op brandweerwedstrijden

ERMELO Tijdens de brandweerwedstrijden van cluster Veluwe Noord en West afgelopen zaterdag in Wezep heeft brandweer Nunspeet de eerste plaats behaald (foto). Korps Elspeet eindigde op de tweede plaats en Ermelo werd derde. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte aan het eind van de dag in de brandweerkazerne van Wezep de prijzen uit.

Aan de wedstrijddag namen de korpsen deel van het ASK (Artillerie Schietkamp), Ermelo, Putten, Oldebroek, Elburg, Harderwijk, Elspeet en Nunspeet. De organisatie van de wedstrijddag was in handen van brandweer Wezep. En die had het de deelnemende korpsen niet gemakkelijk gemaakt. Een realistische combinatie van een brandbestrijding en technische hulpverlening vergde het uiterste van de inzet en creativiteit van de korpsen.

Ook bij de individuele beoordelingen vielen Nunspeet en Elspeet in de prijzen. Nunspeet leverde de beste bevelvoerder (Wouter Vermeulen) en aanvalsploeg (Aart van der Steeg en Klaas Jan Koers). Korps Elspeet leverde met Henk Jan van Asselt en Jacco van den Hardenberg van alle korpsen de beste waterploeg.