Burgemeester schittert in unieke Musical Productie

HARDERWIJK Één musicalbelevenis, meer dan honderd man cast en 1000m2 toneel, een luxe viergangendiner en bezoekers zitten er midden in. Op 15, 16 en 17 december brengt Le Roy Theaterproducties in samenwerking met Theater Harderwijk dit unieke kerst theaterdiner 'Musical Scrooge' naar Harderwijk.

Scrooge is door Le Roy Theaterproducties bewerkt tot een eigentijdse versie van het wereldberoemde verhaal van 'A Christmas Carol' van Charles Dickens, over de vrek die op Kerstavond wordt geconfronteerd met zijn eigen egoïstische levensinstelling. De bewerking kent een hoog 'feel-good' gehalte: de uiteindelijke inkeer van het titelpersonage van een chagrijnige vrek naar een vrolijke, vrijgevige man, past uitstekend bij de Kerstgedachte.

In een vertelling van vijf aktes, opgedeeld door een viergangendiner, wordt het publiek meegenomen in de sprookjesachtige kerstwereld van het oude Londen. Bezoekers dineren ten midden van decor en cast, deze zingt, danst en acteert om u heen. Burgemeester H.J. van Schaik en Wethouder G.J. van Noort, schitteren in de rol van verteller.

De muziek is een mix van uiteenlopende stijlen. Musicalnummers uit diverse bekende musicals, die qua melodie voor het publiek herkenbaar zijn maar waarvan de meeste een andere tekstinvulling hebben gekregen is een totaal nieuw fenomeen op musicalgebied. Een feest van herkenning dus. Van 'the most wonderful time of the year' van Andy Williams tot delen uit de Carmina Burana van Carl Orff. Urban Dance en ontroerende duetten maken deze musicalproductie eigentijds, gevarieerd en indrukwekkend.

Le Roy Theaterproducties werkt samen met Theater Harderwijk, Harderwijk Winterstad en Bouw & Infrapark. Om een mooie totaalbeleving tot stand te brengen wordt deze laatstgenoemde omgetoverd tot een sfeervolle theaterlocatie. Met als decor het oude Londense straatbeeld, inclusief lantaarnpalen, huisjes en sneeuw. Alles ademt de Kerstsfeer van Dickens.

Reserveren van kaarten via www.theaterharderwijk.nl.