• Sander Koning

Burgemeester Van Schaik roept op het Glazen Huis te steunen

HARDERWIJK Het Glazen Huis staat dit jaar in de gemeente Apeldoorn. De bekende landelijke actie Serious Request van NPO 3FM zet zich elk jaar in voor een 'stille ramp'. Het Glazen Huis 2017 vindt plaats van maandag 18 tot en met zondag 24 december. Het Marktplein in Apeldoorn vormt het decor van dit evenement. Dit jaar wordt er actie gevoerd voor kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn verloren.

Niet alleen Apeldoorn maar ook andere Veluwse gemeenten zetten zich in voor het doel van dit jaar. Burgemeester Harm-Jan van Schaik treedt hierin op als ambassadeur van de gemeente Harderwijk. Hij roept inwoners van Harderwijk op om acties te bedenken en uit te voeren, die geld opleveren voor Serious Request. De burgemeester komt graag ter plekke bij de actie kijken. Daarnaast gaat 3FM in de actieweek in verschillende gemeenten een verslag geven van de initiatieven van inwoners en organisaties. Ook Harderwijk komt dan hiervoor in beeld.

Goede acties om geld in te zamelen kunnen gedeeld worden via communicatie@harderwijk.nl. Met een omschrijving van de actie

en bij voorkeur ook de datum, tijd en locatie waarop deze uitgevoerd wordt, helpt de gemeente wellicht dat er aandacht voor komt.