• Laura van der Linde

Cast van Podiumspektakel 3.0 verrast met cheque

HARDERWIJK Voor aanvang van de wekelijkse repetitieavond werd de cast van Podiumspektakel 3.0 verrast met een gulle gift. Rabobank Stimuleringsfonds heeft besloten om ook deze editie te steunen met een financiële bijdrage.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat een aanvraag vanuit dezelfde organisatie drie keer achter elkaar wordt gehonoreerd. ,,Het Podiumspektakel voldoet maximaal aan de drie criteria die wij hanteren bij het beoordelen van aanvragen: het is door Harderwijkers, voor Harderwijkers en het is goed voor Harderwijk." Na deze woorden overhandigde Heleen Elema, lid van het Rabobank Stimuleringsfonds, de cheque van 3.750 euro aan Hans-Peter Roelofsen die de Sponsorcommissie van Stichting Podiumspektakel Harderwijk vertegenwoordigde.

HANZETIJD Stichting Podiumspektakel Harderwijk zet op 4, 5 en 6 juli 2019 een nieuw spektakel neer met de titel 'Het verraad van Herderewich'. Het verhaal speelt zich deze keer af in de Hanzetijd, toen Harderwijk - toen nog Herderewich - een belangrijke rol speelde in een conflict tussen twee machtige partijen: Bremen en Holland.