• Maat Saxofoonkwartet

Concert Maat Saxofoonkwartet in Ermelo

ERMELO In het kader van NJO Muziekzomer geeft Maat Saxofoonkwartet op maandag 5 augustus een concert in het bezoekerscentrum bij schaapskooi Ermelo. Aanvang 20.00 uur; de zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 18,50 euro; jongeren t/m 30 jaar betalen 12,50 euro, inclusief drankje. Reserveren is mogelijk via www.muziekzomer.nl. Er is ruimte voor maximaal zeventig gasten.

Maat Saxofoonkwartet bestaat uit Daniel Ferreira – sopraansaxofoon; Catarina Gomes – altsaxofoon; Pedro Silva – tenorsaxofoon en Mafalda Oliveira –baritonsaxofoon. De vier ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal, vandaar dat het concert als titel Portugese Pracht heeft gekregen. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Sindsdien sleepten ze diverse prijzen in de wacht, waaronder de eerste prijs bij Prémio Jovens Músicos, de meest prestigieuze competitie voor klassieke muziek in Portugal.

Ook eindigden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op een aantal bijzondere locaties, waaronder de sfeervolle Ermelose schaapskooi.

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival, met ook enkele uitstapjes buiten de regio. De organisatie is in handen van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, die zich al ruim zestig jaar lang richten op de ondersteuning en ontwikkeling van jong toptalent. Het uitzonderlijke talent van deze musici is te bewonderen tijdens de meer dan 85 concerten van de NJO Muziekzomer. Het ruime muzikale aanbod heeft voor alle leeftijden veel te bieden. Bovendien worden de concerten gegeven op de vele bijzondere locaties die te vinden zijn in de provincie Gelderland. Hierdoor én door het enthousiasme van
de jonge musici is de NJO Muziekzomer een feest voor iedereen. Zie voor de laatste informatie www.muziekzomer.nl, en kijk ook eens op www.njo.nl