CU: 'koopzondagen ongewenst'

HARDERWIJK De ChristenUnie blijft tegen invoering van een koopzondag in Harderwijk. Dat staat in het nieuwe verkiezingsprogramma waar de leden maandagavond tijdens de ALV hun zegen aan hebben gegeven.

,,Wij zien de koopzondagen als een ongewenste stap richting een 24-uurs economie", meldt het programma. Mocht de koopzondag toch worden ingevoerd, dan mag er van de partij geen sprake zijn van een contractuele verplichting voor ondernemers om hun winkel te openen. Ook moet rekening gehouden worden met de kerkgang. En als het aan de CU ligt, blijft het aantal koopzondagen 'beperkt'. De leden stemden ook over de kandidatenlijst voor de raadsverkiezing in maar 2018. Eerder was al bekendgemaakt dat fractievoorzitter Marcel Companjen lijstaanvoerder wordt en meteen ook wethouders-kandidaat.

Opvallend is dat het raadslid Ton van Limbeek nu op amper verkiesbare tiende plek is geplaatst. De plaatsen twee tot en met vijf worden bezet door de andere raadsleden, respectievelijk Mirjam Diest-Wijnholds, Jos Aikema, Bart Jonkman en Ilona Donker-Jak. Esther Maas staat als eerste nieuwkomer op zes. De CU behaalde n 2014 de meeste stemmen, veroverde zes zetels en mocht een wethouder leveren.