• VisitVeluwe

De Grote Tuinverbouwing langs in Ermelo

ERMELO ln het programma De Grote Tuinverbouwing, dat wordt uitgezonden op SBS6, is wekelijks een item te zien over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In de rubriek 'Lodewijks Groene Geluk' toert de populaire tuinman Lodewijk Hoekstra wekelijks in zijn groene bus door het land om mensen op een plezierige manier te leren over natuur, duurzaamheid en biodiversiteit. In samenwerking met VisitVeluwe koppelt Lodewijk de natuur en de grote biodiversiteit van het Park aan meer dan twintig plaatsen op de Veluwe. In januari bezoekt hij Ermelo.

Boswachter Henk Ruseler neemt Lodewijk mee Het Nationale Park De Hoge Veluwe in om alles te vertellen over het afwisselende landschap en de vele dieren die er leven, zoals herten, moeflons, maar ook hele kleine dieren zoals kevers en sprinkhanen. Tijdens de bezoeken van Lodewijk op de Veluwe staan geschiedenis, kennis, groen, water en doen centraal.  

LANDGOED ULLERBERG In de aflevering van 12 januari gaan Lodewijk en Henk samen op pad in Het Nationale Park De Hoge Veluwe om de 6 kilometer lange Moeflon route te ontdekken. Na deze winterse wandeling vertrekt Lodewijk naar Ermelo om zich te laten verrassen door Landgoed Ullerberg. Op dit landgoed brengt hij ook een bezoek aan de bijzondere Heidegolfbaan, een unieke plek in Nederland waar het nog echt muisstil is. PCB De Klokbeker in Ermelo, een school met een prachtig groen schoolplein, is Lodewijk's laatste bestemming. Met hulp van de kinderen krijgt de school zowel binnen als buiten een nieuw, groen jasje.

Terwijl Lodewijk in zijn groene bus door het land toert, is het team van De Grote Tuinverbouwing op pad om een tuin aan te pakken die hard aan verandering toe is. Tuinexpert Ivo Putman neemt de tuin flink onder handen en interieurstyliste Suzanne van der Hoeven zorgt ondertussen binnen voor een verrassende make-over.

Elke zaterdagmiddag om 17.00 uur en elke zondagochtend rond 9.45 uur is het programma te zien op SBS6.