• Linda Heller

'De tijd dringt voor doorstart failliete ziekenhuizen'

HARDERWIJK (ANP) De tijd voor een doorstart van de failliete IJsselmeerziekenhuizen dringt, waarschuwt minister Bruno Bruins. Ziekenhuis St Jansdal bespreekt op dit moment met de curatoren of het de Flevolandse ziekenhuizen kan overnemen. De uitkomst zou nog deze week duidelijk moeten worden.

Maar volgens een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen is het nu onwaarschijnlijk dat er vrijdag nieuws over een doorstart komt. ,,We proberen het zo snel mogelijk, er worden nog gesprekken gevoerd. Het streven is dat het begin volgende week rond is'', aldus de zegsman.

DE TIJD DRINGT Minister Bruins wijst erop dat er alleen maar meer personeel vertrekt als uitsluitsel op zich laat wachten, hij wacht nog op de uitslag van het ,,spannende'' gesprek. ,,Ik zou het heel mooi vinden als dat vandaag lukt, en anders de komende dagen. De tijd dringt wel natuurlijk.'' Werknemers willen duidelijkheid, maar ook de mensen in Lelystad en omgeving, aldus de minister.

ONDERHANDELINGEN Dat ,,het licht niet uitgaat'' in het Lelystadse ziekenhuis staat volgens Bruins al wel vast, maar de onderhandelingen gaan nog over welke zorg in Lelystad blijft en welke naar elders verhuist.