• Kees van den Heuvel

De Vischmarkt dit jaar omgedoopt tot Sinterklaasdorp

HARDERWIJK Sinterklaas en zijn Pieten zetten zaterdag 18 november voet aan wal in Harderwijk. Vanaf 11.00 uur begint het voorprogramma totdat de Pakjesboot rond 11.30 uur in de haven aankomt. Na een welkomstwoord van burgemeester Harm-Jan van Schaik vertrekt de Sinterklaasstoet via de route Havendam, Scheepssingel, Kuipwal, Vitringasingel, Smeepoortstraat, Donkerstraat, Markt, Wolleweverstraat, Schoenmakerstraat, romhoutsteeg en de Vischmarkt naar de Markt.

Dit jaar wordt de Vischmarkt omgedoopt tot het Sinterklaasdorp waar vanaf 13.00 uur de kinderen welkom zijn. Meer informatie op

www.sinterklaasharderwijk.nl/informatie-intocht. Kinderen die hun ouders zoeken, worden opgevangen in het Havenkantoor, op de Vischmarkt bij de

caravan van het Rode Kruis en op de Markt bij het oude stadhuis.

Het is raadzaam om met de fiets naar de intocht te komen. Met de verwachte opkomst zijn parkeerplekken schaars. Op het grasveld naast het parkeerterrein Scheepssingel wordt een tijdelijke fietsenstalling gerealiseerd. De gemeente verzoekt iedereen om hier de fiets te stallen en te voet verder te gaan richting haven en Vischmarkt.

De Havendam is in verband met de intocht afgesloten voor al het verkeer tussen 10.30 en 13.00 uur vanaf de Scheepssingel en vanaf de Strandboulevard ter hoogte van de Hoogstraat. Parkeervergunninghouders worden geïnformeerd over alternatieve parkeerplekken. In verband met de sinterklaasoptocht is het vanaf 9.00 uur tot 13.30 uur niet toegestaan fietsen te stallen in de Hondegatstraat.

De politie zal tijdens dit evenement extra toezien op het verbod van drones.