• Manja Knoop

Derde SamenLoop voor Hoop in Harderwijk

HARDERWIJK De derde editie van Samenloop voor Hoop in Harderwijk wordt op vrijdag 20 en zaterdag 21 september gehouden. Vierentwintig uur lang zullen teams uit Harderwijk en omgeving in estafettevorm gaan wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek.  

Inmiddels zijn de eerste 25 teams al ingeschreven, met in totaal al 243 deelnemers. Deelnemende teams kunnen voorafgaand aan het evenement ook al acties organiseren om geld op te halen en krijgen tijdens het evenement een kraam om zich te presenteren.

LOKAAL DOEL Het geld dat wordt opgehaald met het evenement gaat volledig naar KWF Kankerbestrijding. Dit jaar is SamenLoop voor Hoop Harderwijk uitgekozen om mee te gaan werken aan een pilot. Dit betekent dat een deel van de opbrengst ook besteedt kan worden aan lokale projecten in Harderwijk en Ermelo, bijvoorbeeld op het gebied van ondersteuning van kankerpatiënten en kankerpreventie. Inwoners en stichtingen uit Harderwijk en Ermelo kunnen hiervoor zelf een aanvraag gaan doen bij de stichting.

INFORMATIEAVOND Woensdagavond 26 juni om 19.30 uur wordt er een informatieavond georganiseerd in MFC de Bogen (Triasplein) in Harderwijk. Tijdens deze avond wordt meer verteld over het deelnemen met een team aan de SamenLoop en over de lokale projecten. Meer informatie over SamenLoop voor Hoop Harderwijk is ook te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/harderwijk

De bedoeling is om in de toekomst een eigen SamenLoop-evenement in Ermelo te gaan organiseren, zo laat de organisatie weten. ,,De SamenLoop voor Hoop Harderwijk is dus een mooie manier voor teams om alvast warm te lopen voor dit indrukwekkende evenement."