• De hartenwens van Isa van Deuveren (12) uit Ermelo gaat in vervulling dankzij een aanvraag van het Diabetes Fonds bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij

    VriendenLoterij
  • Isa met haar moeder (l) en Ingrid Jansen van de VriendenLoterij.

    VriendenLoterij

Diabetespatiënt Isa (12) uit Ermelo verrast met dagje Efteling

ERMELO Een verrassing van de VriendenLoterij voor diabetespatiënt Isa van Deuveren (12) uit Ermelo. Het Diabetes Fonds, waar Isa zich als vrijwilliger inzet, deed een aanvraag bij het VriendenFonds. Zondag was bij RTL 4 te zien hoe Isa werd verrast door Ingrid Jansen van de VriendenLoterij met een zorgeloze dag in de Efteling.

Isa heeft diabetes en moet continu op haar bloedsuikerspiegel letten en insuline spuiten. Als ze dat niet doet, dan loopt het slecht met haar af. Miranda Mosch, medewerker acties en evenementen bij het Diabetes Fonds: ,,Meer dan zes jaar geleden werd bij Isa diabetes type 1 ontdekt. Ze veranderde van een zorgeloze 5-jarige naar een meisje dat meerdere keren per dag in haar vingers moet prikken en insuline spuit, dat altijd koolhydraten moet tellen en rekening moet houden met elke activiteit die ze uitvoert. Wij leerden Isa bij het Diabetes Fonds kennen door haar succesvolle actie als vrijwilliger. Vorig jaar zette ze een creatieve actie op waarbij ze schriftjes versierde en verkocht. Daarmee haalde ze ruim 1.300 euro op voor het Diabetes Fonds. Isa is vastberaden om later fysiotherapeute te worden. Isa en haar gezin hebben geen dag vakantie van de ziekte, maar laten zich niet kennen. Isa is daarmee echt een voorbeeld voor andere mensen met een chronische ziekte en met diabetes type 1 in het bijzonder. Geweldig dat we Isa en haar gezin dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een dag in het zonnetje mochten zetten."

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten: www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

Video: Vriendenloterij.