• Persbureau Heitink
  • Persbureau Heitink
  • Persbureau Heitink

Dieven vertrekken zonder buit na poging tot plofkraak (update)

ERMELO In de nacht van woensdag op donderdag 11 augustus hebben onbekenden geprobeerd een pinautomaat open te breken in de Albert Heijn aan de Branderskamp in Ermelo. Dat is ze niet gelukt, de daders zijn zonder buit gevlucht.

Surveillerende agenten zagen rond 4.10 uur iets verdachts bij de supermarkt en reden er naartoe om poolshoogte te nemen. Toen de daders de politieauto zagen naderen, gingen zij er direct vandoor. De auto van de daders stond aan de andere kant van enkele betonblokken, waardoor de politieauto eerst een stukje om moest rijden voordat de achtervolging kon worden ingezet. Helaas wisten de daders daardoor te ontkomen.

De daders zijn gevlucht in de richting van Harderwijk in een witte auto zonder kentekenplaten aan de achterzijde. Er is door de politie nog uitgebreid gezocht naar de auto en de daders, en ook een politiehelikopter heeft nog helpen zoeken, maar helaas tevergeefs.

Het is niet helemaal duidelijk om hoeveel daders het ging, er zijn in ieder geval twee verdachten gezien maar mogelijk waren er meer verdachten bij betrokken. Ze bleken de deur van de supermarkt geforceerd te hebben en daarna hun pijlen te hebben gericht op de pinautomaat.

Na de kraak heeft een deskundige van de politie vastgesteld of er veilig onderzoek kon worden gedaan, en dat bleek het geval. Vervolgens is er sporenonderzoek verricht.

Eventuele tips zijn zeer welkom via tel. 0900-8844.