• Dolfinarium Harderwijk

Dolfijntje geboren in het Dolfinarium

HARDERWIJK In het Dolfinarium in Harderwijk is vrijdagavond om 20.58 uur een dolfijntje geboren. De moeder en haar jong maken het goed.

„Ondanks dat er op het Dolfinarium al vele malen een bevalling van een dolfijn heeft plaatsgevonden, blijft het een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Een pas geboren kalf is heel erg kwetsbaar. De gehele zwangerschap en geboorte is dan ook goed in de gaten gehouden door verzorgers en dierenartsen", aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.

Of het een jongen of een meisje is, valt nog niet te zeggen. „Het kalfje is de eerste tijd dicht bij de moeder en ook de andere dolfijnen waken over het kalfje. Het is waarschijnlijk mogelijk om over een aantal dagen het geslacht bekend te maken."

BEZOEK Het park is open dus het publiek kan zeker het jonge kalfje zien zwemmen. Het is echter wel zo dat het publiek wat meer op afstand gehouden zal worden dan gebruikelijk, dit om moeder en kalf de nodige rust te gunnen.

NAAM Er is nog geen naam voor het dolfijntje. Het Dolfinarium heeft een wedstrijd uitgeschreven waar men een leuke naam kan insturen. Er zijn al veel suggesties binnengekomen en het Dolfinarium zal zeer binnenkort de naam bekendmaken.