• Wijnand Kooijmans

Duurzaamheidsprijs voor Ermelose jongeren

ERMELO De gemeente Ermelo stelt een duurzaamheidsprijs voor jongeren in. Deze prijs komt naast de 'Groene Pauw Award' voor volwassenen, die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt, aan Riet Bezemer, voorzitter van Veluwe-Energie.

Wijnand Kooijmans

De nieuwe prijs is specifiek voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar die in de gemeente Ermelo, wonen, werken of leren. Het gaat om een plan, idee of initiatief dat nog moet starten of net is gestart. Wethouder Leo van der Velden geeft aan regelmatig door jongeren te worden gebeld die ideeën hebben op het gebied van duurzaamheid.

PRIJZEN Duurzaamheid is in Ermelo een belangrijk thema. De prijzen moeten daaraan ook bijdragen. Van der Velden geeft aan dat het overigens niet vanzelfsprekend is dat de Groene Award ook ieder jaar moet worden uitgereikt. Er kunnen kandidaten worden voorgedragen, waarna een jury beslist over een eventuele voordracht.

Duurzaamheid moet, wat hem betreft, breed worden opgevat. Klimaat, circulaire economie, biodiversiteit, alternatieve vormen van mobiliteit, maar ook innovatie en bewustwording op het gebied van de fysieke en sociale leefomgeving zijn aan de orde.