Echtpaar Hamstra-Franken viert diamanten huwelijk

HARDERWIJK Op woensdag 6 juli viert het echtpaar Thijs Hamstra en Jannie Hamstra-Franken zijn 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar daarom een felicitatiebezoek aan de Vondellaan in Harderwijk.

Thijs Hamstra werd geboren op 7 februari 1929 te Harderwijk. Hij ging op de Vischmarkt naar school, welke in 1943 werd gevorderd. In 1949 ging Thijs in militaire dienst en moest naar Indië. Bij thuiskomst is hij in de WGF Kazerne gaan werken. In 1988 is hij met pensioen gegaan.

Jannie Hamstra - Franken is op 16 juni 1933 geboren in Hierden, waar zij ook naar school ging. Zij kwam van de boerderij en was dus gewend om hier de handen uit de mouwen te steken. Toen zij 19 jaar was, is zij gaan werken in de huishouding, dit deed zij tot aan het huwelijk.

In 1956 stapte het echtpaar Hamstra in het huwelijksbootje op 6 juli. In 1960 is hun zoon Willem geboren, waar zij erg dankbaar mee waren. Zo ook met hun schoondochter Gerda, toen deze in 1986 met elkaar trouwden. Nu is het echtpaar Hamstra - Franken 60 jaar verder in hun huwelijk en zal deze maand ook hun kleindochter Petra trouwen met Piet. Een feestelijk vooruitzicht waar zij met dankbaarheid naar uitkijken.