• Future Gallery

Een kunstreis door het verre Romeinse verleden

ERMELO De Romeinse geschiedenis heeft vele gezichten. In samenwerking met Future Gallery probeert Het Pakhuis het publiek kennis te laten maken met de Romeinse kunst en cultuur.

Op woensdag 29 maart om 20.00 kunnen bezoekers een kunsthistorische reis maken door Rome. Krzysztof Dobrowolski-Onclin geeft een lezing over de geschiedenis van wereldberoemde gebouwen en kunstwerken.

Museum Het Pakhuis heeft de handen ineengeslagen met Future Gallery, een stichting die zich inzet om kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. Naast het verkopen van kunst op de website (www.futuregallery.nl), organiseert Future Gallery lezingen over allerhande onderwerpen. In Ermelo was het vanzelfsprekend om aan te sluiten bij de huidige tentoonstelling over de Romeinen.

Kunsthistoricus en letterkundige Dobrowolski-Onclin neemt zijn toehoorders mee naar bijzondere locaties in Rome. In de donkere catacomben is de oudste christelijke kunst te vinden. Deze kunst steekt sober af tegen de overdaad van de Romeinse keizerlijke villa's. Ook de complexe bouwgeschiedenis van de Sint Pieter komt aan bod en natuurlijk mag het Forum Romanum niet ontbreken. Bijzonder detail: de zaal waar de lezing gehouden wordt, is voor de tentoonstelling Oog in Oog met de Romeinen omgedoopt tot Forum, een plaats van ontmoeting en kennisdeling.

Kaarten à 10 euro voor deze lezing zijn te verkrijgen in Het Pakhuis of online op www.futuregallery.nl. Het Pakhuis is op 29 maart vanaf 19.30 geopend voor publiek, de lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur, inclusief pauze.